U bent hier

Klik op de afbeelding voor alle(1) foto's.

Waarom een sportbeha?

Is een 'gewone' bh niet voldoende? Anita en wij zeggen NEE! De borst beweegt bij het sporten iedere stap ongeveer 9 cm. Bij een 1000 meter loop legt de borst daarmee al 84m af. Het borstweefsel wordt dus bij het sporten zwaar belast en voor ondersteuning van de prothese.

Sportbh's dienen over speciale eigenschappen te beschikken. Het belangrijkste is dat de beweging van de borst gereduceerd word. Anita sportbeha's beperken de beweging van de borst tot 78%, omdat het materiaal en de snit zorgen voor stabiele ondersteuning. Belangrijk hierbij is dat een sportbeha over een optimaal Sweat Management beschikt. Dat wil zeggen dat het transpiratievocht snel van het lichaam afgevoerd en naar buiten toe getransporteerd wordt, waar het in korte tijd kan verdampen. Zo blijft een aangenaam huidklimaat behouden. Het lichaam koelt niet af en de sportieve presentaties worden ondersteund. 

Sportbeha's ontstaan in een langdurig ontwikkelingsproces, dat veel onderzoek en analyse vergt. Tenslotte stelt Anita een hoge eis aan functie, duurzaamheid en esthetiek. 

De basis van een succesvolle productontwikkeling is in elk geval de juiste materiaalkeuze en hier in het bijzonder nieuwe innovatieve en functionele materialen. Op beurzen en interne presenataties worden voor de nieuwe modellen stoffen besteld en in nauwe samenwerking met de leveranciers verder ontwikkelt. Dat is de basis voor de unieke Performance van Anita sportbeha's. 

De tweede stap is het testen van de materialen. Bestaande modellen worden in de nieuwe materialen gemaakt. Sportieve en actieve vrouwen met verschillende cupmaten en diverse activiteitenniveau's testen deze modellen met de nieuwe materialen gedurende een aantal maanden op ondersteuning, Sweat Management en duurzame kwaliteit. Wanneer de materialen de test doorstaan, begint de uitwerking van de nieuwe modellen. Materialen en snit worden op elkaar afgestemd en zo ontstaan meerdere prototypes. Deze nieuwe stijlen worden vervolgens op bovenstaande wijze getest. De beha's die zich bij deze test al beste onderscheiden, worden vervolgens intern besproken, tot er een model overblijft dat nog verder verfijnd wordt en na dit lange traject wordt opgenomen in de collectie. 

Deze nieuwe sportbeha, de dymamiX star heeft de schouderbandjes kruislings over de rug. Waardoor er nog meer stevigheid ontstaat en uw nog meer bewegingsruimte krijgt. In alle sportbeha's van Anita is het mogeljk een cupafsluiters in te maken.

Zomer collectie

Na een lange onzeker tijd, zijn we weer helemaal geopend. Hoe fijn is dat! Ondertussen is er ook al allemaal nieuwe collectie binnengekomen. Op dit moment werken we druk aan een nieuwe webshop, waar alle artikelen online getoond worden, zodat u vanuit huis alles kan bekijken.

Eigen risico

U heeft een mammaprothese aangeschaft en enige tijd later ontvangt u een specificatie. Daarna ontvangt u een rekening van uw zorgverzekeraar met het verzoek uw eigen risico, of een deel daarvan, te betalen. Verbaasd kijkt u naar uw rekening. Wordt dit niet door de zorgverzekering vergoed?

Heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak.

Webshop!

Al onze artikelen vind u in onze webshop! Heeft u daar vragen over, dan kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws.